Keşfedilmemiş öyküler kitabı: Üvercinka’nın Kasıkları
Edebiyat tarihimiz, ortaya çıkarılmış hikâyeleri kadar eşsiz eserleri kadar değerlidir. Mesela okuduğumuz ve yazarlarının hayatlarında hayran olduğumuz romanlardaki karakterler nerede? Çok değerli şairlerimizin isimlerini kimseye söylemeden şiirlerinin merkezine yerleştirdikleri insanlarla gerçek hayatta tanışsak bu kadar sever miydik onları?
Eski İstanbul’un taş döşeli sokaklarından geçerken dostça bir mecliste tanışan usta kalemlerin yanında bir masaya oturup sohbetleri dinlesek ne duyardık sizce?
bir oturuşta okunan kitap
İşte size tam da bu duyguyu yaşatacak bir kitap. Üvercika’nın Kasıkları. Türk edebiyatına damgasını vurmuş usta isimlerin başka hiçbir yerde bulamayacağınız öykülerini Muhsin Kızılkaya’nın şiirsel dilinden bir solukta okuyacaksınız.
Üvercinka aslında “Güvercin Kanadı” Bunun ne anlama geldiğini biliyor muydunuz? Peki ya tüm dünyası sözden ibaret olan Cahit Sıtkı Tarancı hastalığı nedeniyle Türkçeyi unutmuşsa? Orhan Veli’nin belediyenin kazdığı çukura düşüp dört gün sonra beyin kanamasından ölmesi mi yoksa Yahya Kemal’in “artık reklamı yok” diye cenazeye katılmaması mı sizce daha acıklı?
Yazarlar hakkında duyulmamış hikayeler
Attilâ İlhan’dan Oğuz Atay’a, Cemal Süreya’dan Selim İleri’ye Türk edebiyatının usta isimlerine dair duyulmamış hikâyeler, anılar ve fıkralar…
Sayfa: 200
melankolik bir gezinti
Muhsin Kızılkaya, şiirsel anlatımıyla Üvercinka’nın Kasıkları’nda alkışlar arasında sesi kısılan ustaların öykülerini sahneye taşıyor ve okuyucuyu bir zamanlar mis kokulu memleket sokaklarında melankolik bir gezintiye çıkarıyor. edebiyat.
Kitap sayfası için iletişim: